Williams geeft Ferrari geen toestemming om Michael Schumacher een test te gunnen met de F60. Dat heeft Frank Williams zelf bevestigd. De 40- jarige Duitser had zich in de huidige wagen graag willen voorbereiden op de Europese Grand Prix.

Omdat er tijdens het seizoen een testverbod geldt in de Formule 1, heeft Ferrari de toestemming van alle teams nodig om Schumacher met de F60 te laten testen. De FOTA-teams gingen wel akkoord met de test, maar Williams ligt dus dwars. Sir Frank vergelijkt de situatie met met het recente Formule 1- debuut van Jaime Alguersuari, die voor zijn eerste race op de Hungaroring ook alleen een rechtelijnstest mocht uitvoeren.

We heten Michael Schumacher weer van harte welkom in de Formule 1, maar het is nu éénmaal streng verboden om tijdens het seizoen te testen. Dit staat duidelijk in de regels van de FIA, waar alle teams zich aan dienen te houden. zei Williams tegenover Autosport.com. Vanwege deze regels moest Jaime Alguersuari in Hongarije debuteren zonder een meter te hebben getest. Wij maken geen onderscheid tussen het debuut van Alguersuari en de rentree van Schumacher. Als we nu van de regels af zouden wijken, zou dat een precedent scheppen. In een soortgelijke situatie zou Williams daarom zijn derde coureur inzetten als vervanger.

Schumacher zal dus over drie weken voor het eerst met de F60 rijden in Valencia. Het staat de zevenvoudig wereldkampioen wel vrij om met de F2007 te testen.

By peter