Wat al een tijdje in de lucht hing is nu ook officieel: De wegen van Nelson Piquet Jr.en Renault scheiden per direct. Dat heeft Piquet Jr. in een verklaring op zijn website zelf laten weten.

De prestaties van de Braziliaan waren al een tijdje ondermaats. Na de Hongaarse Grand Prix, had hij een publieke woordenwisseling met zijn teambaas en manager Flavio Briatore. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

Ik moes helaas melden dat ik dit jaar niet meer zal rijden voor Renault. laat de Braziliaan weten. Ik wil een kleine groep mensen, met wie ik samengewerkt en van wie ik steun genoot, bedanken voor hun inzet.

Piquet Jr. zegt opgelucht te zijn dat er nu een einde is gekomen aan een moeilijke en vervelende tijd bij Renault, maar is wel teleurgesteld dat hij zijn carrière vroegtijdig moet afsluiten. Hijzelf noemt dit het dieptepunt uit zijn carrière.

Piquet Jr. zegt nog steeds te geloven in eigen kunnen en gaat zich nu volledig richten op de toekomst. Ik ga me nu volledig richten op de toekomst. Dat ik niet in de Formule 1 niet uitgeblonken heb is te wijten aan extreme factoren. Ga mijn cv maar na, de resultaten die ik in de Formule 1 heb behaald horen daar niet bij. Maar ik geloof nog steeds in mezelf. Ik ben in een oneerlijke situatie verzeild geraakt. Gelukkig heb ik de kring van mensen die me steunt goed nieuws te melden: ik overweeg verschillende opties om een nieuwe, eerlijke start te maken in de Formule 1.