De geruchten doen natuurlijk al langer de ronde en blijkbaar was een deal tussen Button en Williams voor 2016 al dichterbij dan sommigen hadden gedacht, maar nu begint stilletjes aan toch duidelijke toenadering te komen van één van de kampen. Williams heeft al langer tussen de lijnen door laten blijken dat het Felipe Massa’s contract niet wil verlengen en dat Jenson Button een mogelijke vervanger is.

Waarnemend teambaas Claire Williams zegt dat het team alle opties in overweging neemt, maar dat Jenson Button inderdaad een van de prioriteiten is van het Britse team.

We praten voorlopig met onze huidige rijders. Voor Valtteri hebben we nog een optie voor een extra jaar, maar met Felipe ligt het anders. We praten, maar tegelijkertijd zijn we ook naar andere opties aan het kijken.

Ik wil hier niet mee zeggen dat onze rijders hun job niet goed doen, ze doen namelijk fantastisch werk, maar als je kan versterken, dan doe je dat.

Vorig jaar was het ook al bij Williams dat de eerste transfergeruchten de ronden begonnen doen, toen Bottas als mogelijke vervanger voor Raikkonen werd genoemd bij Ferrari. Dit betekende wel dat Ferrari het contract van Bottas had moeten afkopen en uiteindelijk verkoos het om Raikkonen te behouden.

De Scuderia heeft dit jaar ook al enkele keren laten blijken dat het liever Raikkonen zou behouden voor 2017 en dus lijkt Bottas nog een jaar te zullen doorgaan bij Williams, wat nog één plaatsje open houdt.

Hoe verder het seizoen vordert, des te waarschijnlijker de overstap van Button naar Williams begint te worden. De voormalig wereldkampioen startte in 2000 als tiener zijn Formule 1 carrière bij het legendarische team, met toen Ralf Schumacher als teamgenoot.

Na een solide eerste jaar met enkele zeer knappe prestaties, maar ook een paar minpuntjes werd de Brit echter overgescheept naar Bennetton, waarna hij ook nog uit zou komen voor Renault, (BAR)-Honda, Brawn en dus McLaren. Een terugkeer naar Williams zou de cirkel compleet maken.

Afgelopen twee jaar liet McLaren Button al lang in het gewisse zitten over zijn toekomst, en in Bakoe maakte het team al bekend niets te zullen beslissen over hun rijderskeuze voor 2017 voor de maand september.

Button zou dit spelletje wel eens beu kunnen zijn en voor de zekerheid van Williams kunnen kiezen, al is natuurlijk ook die deal nog niet in kannen en kruiken. De Woorden van Claire Williams zijn alvast veelbelovend voor de Engelsman.

Een terugkeer van Button naar Williams zou een fantastische headline zijn. Hij startte zijn carrière hier en is een intelligente wereldkampioen die perfect weet hoe hij een team rond zich moet bouwen en hoe hij de wagen mee kan ontwikkelen met de ingenieurs.

Natuurlijk is hij een aantrekkelijke optie indien hij beschikbaar is. Maar we praten met een aantal coureurs binnen de paddock. Misschien staat hij op de lijst en misschien niet, besloot Williams.

Heel België hoopt allicht dat deze deal erdoor komt zodat we eindelijk een strijd krijgen tussen de lage landen, wanneer meer dan waarschijnlijk Stoffel Vandoorne het stuur zal overnemen van Button.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.