Een gemengde kwalificatie voor Williams: Mark Webber zette de tweede tijd neer en pakte ook de tweede plaats op de grid, terwijl Nick Heidfeld helemaal niet reed en dus ergens achteraan zal moeten starten.

Het werd verwacht van Heidfeld, maar toch legt hij het nog een keer uit: “We hebben mijn motor dit weekend tweemaal moeten veranderen, dus hebben we besloten om vandaag geen kwalificatie te doen omdat ik de race toch soweiso als laatste zal moeten starten. Ik ben blij dat Mark op de eerste rij staat en ook omdat onze wagen een grote stap voorwaarts lijkt gezet te hebben deze race.”

Mark Webber zelf was natuurlijk wel te spreken over zijn kwalificatie: “Het was vanmorgen een zeer goede sessie voor ons, die me in een goede positie heeft gezet voor de race. We hebben gewerkt aan onze starts en we hopen dat het allemaal goed zal terechtkomen. Ik ben van plan deze keer een propere race vooraan te rijden aan mijn eigen snelheid. McLaren en Renault zijn duidelijk nog steeds sterk, maar we hopen dat we serieus wat punten kunnen pakken vandaag.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter