Williams maakt vandaag via haar website bekend dat Rod Smedley officieel zal toetreden tot de renstal van Sir Frank Williams. Daarmee volgt Smedley Felipe Massa naar Williams.

Men heeft daarvoor zelfs een nieuwe functie gecreëerd; Head of Vehicle Performance.

Dat houdt in dat Smedley voornamelijk op de fabriek zal werken, voornamelijk als schakel tussen het raceteam en de ontwikkelingsafdeling. Door zijn jarenlange ervaring aan de pitsmuur bij Ferrari, is de Brit de juiste man om de resultaten op de baan bij te houden en eventueel aan te sturen via updates.

Smedley zal worden bijgestaan door Andrew Murdoch die de race-engineer van Massa zal zijn. Valtteri Bottas heeft Jonathan Eddols als ‘ technische raadsman’, die tevens aan Smedley rapporteert.

Van Marussia is Richard Lockwood afkomstig. Die zal zich samen met Randeep Singh bemoeien met de strategie voor de race. Het hele stel valt onder de leiding van Pat Symonds, die Technisch Directeur is van Williams.

Onze staf bestaat uit een mooie mix van ervaring en jeugdige branie. Een goede reflectie van onze ambitie om in 2014 met de besten te strijden. In jaren heb ik niet zo’n grote technische ommezwaai meegemaakt. Iedereen begint op nul en met de laatste toevoegingen aan het technisch management zijn wij er klaar voor., aldus een strijdlustige Symonds.