Bij het Brits-Russisch team van Marussia maakt men zich zorgen over de start van het seizoen. Het team kende geen goede start van de testweek in Bahrein, wat ook de tijd om aan lopende zaken te werken drastisch inkortte.

Tijdens de vierdaagse testsessie kon het rood/zwarte team slechts een totaal van 29 ronden af leggen, waarmee het de minste testkilometers van alle teams heeft gemaakt. Teambaas John Booth kwam met een verklaring voor alle tegenslag.

Het begon met de eerste ramp, een Trojan computervirus dat ons het grootste gedeelte van de eerste dag heeft gekost’. Dat zette de toon voor de rest van de week.

Op de tweede dag reden we 17 ronden, waar we blij mee waren, doordat we enkele problemen op wisten te lossen. Op vrijdag verloren we weer het grootste gedeelte van de dag door een probleem met de motor die we moesten vervangen.

Het zijn allemaal kleine problemen, maar door de complexiteit van de nieuwe motor worden ze sterk uitvergroot. Ik zou liegen als ik zei dat ik me geen enkele zorgen maak., aldus John Booth.

Booth ondersteund hiermee de uitspraken van Pat Fry, de director of engineering van Ferrari, die eerder al vertelde dat het repareren van de auto’s voor 2014 twee keer zo lang duurt vergeleken met de auto’s van voorgaande seizoenen.