Lance Stroll rijdt volgend jaar Formule 1 bij het team van Williams. Stroll wordt de opvolger van Felipe Massa die aan het einde van dit jaar stopt. Stroll wordt teamgenoot van Valterri Bottas die zijn contract bij Williams heeft verlengd.

Stroll is nu 18 jaar en regerend Europees Formule 3-kampioen. Met de komst van de Canadees is Max Verstappen volgend jaar niet meer de jongste coureur op de grid. Met 17 jaar blijft Max Verstappen wel de jongste Formule 1 coureur ooit.

Voor Stroll is een uitgebreid testprogramma ontwikkeld, zo testte Stroll de afgelopen weken al diverse keren in een Williams uit 2014. Williams doet goede zaken met Stroll, naar verluidt neemt de zoon van een mode-miljardair dertig miljoen Euro aan sponsorgeld mee.

We hebben deze keuze al enige tijd geleden gemaakt, maar de officiële aankondiging liet even op zich wachten omdat Lance het druk had in de Formule 3 en Valtteri met de overzeese grand prixs, vertelt Vice Principal Claire Williams.

Lance heeft in de Formule 3 wel bewezen een plek in de Formule 1 te verdienen door het kampioenschap te domineren, terwijl wij er als team bekend om staan jong talent een kans te geven. Ik ben erg benieuwd wat hij volgend jaar allemaal in de Formule 1 zal laten zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter