Volgens Pat Symonds van Williams wordt Lance Stroll de meest ervaren debutant in de Formule 1 sinds Jacques Villeneuve in 1996.

Stroll krijgt een testprogramma dat hem over de gehele wereld leidt. Samen met twintig engineers en een Williams-bolide uit 2014 zal de Canadees in Silverstone, Hongarije, Monza, Oostenrijk, Barcelona, Abu Dhabi, Austin, en Sochi testen. Mercedes heeft speciaal voor de test twee motoren en twee engineers beschikbaar gesteld.
De laatste debutant die zoveel heeft kunnen testen is Jacques Villeneuve, aldus Pat Symonds. Stroll maakt duizenden kilometers en wordt optimaal voorbereid voor zijn eerste grand prix.

Volgens ingewijden wordt het volledige testprogramma betaald door de vader van Lance Stroll. Lance Stroll hierover in de krant The Times: Ik kan racen dankzij het geld, ik ga dat niet ontkennen. Maar een Formule 3-titel win je niet zomaar. Ik zit in de Formule 1 omdat ik elke junior-klasse waarin ik heb gereden heb gewonnen.

De familie Stroll staat erom bekend niet over een nacht ijs te gaan. Dit jaar reed Lance Stroll Formule 3, zijn vader nam het Formule 3-team van Prema over om zijn zoon optimaal voor te bereiden. Tevens werden diverse Formule 1-engineers aangetrokken om Stroll bij te staan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter