Zondag was Rubens Barrichello nog zeer ontgoocheld over het resultaat van de GP van Bahrein. Zijn gezicht verraadde een moeilijk weekend, en hijzelf omschreef het als een “weekend om te vergeten.”. Maar een paar dagen later was de Braziliaan al terug positief ingesteld na een test op het circuit van Barcelona.

“Het is interessant om te zien hoeveel verschil er tussen een paar maanden is. Vorig jaar wouwen veel mensen Ferrari verslagen zien omdat we de F1 volgens hen saai maakten. Nu kijken diezelfde mensen naar ons en willen ze dat wij een einde maken aan de “Renault Dominantie!”

Rubens Barrichello had er een lastig raceweekend opzitten. Met amper een paar uren ervaring in de F2005 moest hij verschillende problemen omzeilen. De kapotte versnellingsbak zorgde ervoor dat hij een kruis kon maken over zijn weekend.

“Bahrein was zeer moeilijk voor me omdat ik amper kon rijden op vrijdag en zaterdag. Ik had slechts zeven uren gereden in de F2005 dus moest ik daardoor de race set-up van Michael gebruiken. Enkel Superman kan met al die problemen een eigen set-up instellen zonder al te veel van de wagen te weten. Ik ben tot op een zesde plaats geraakt, maar ik wist dat de banden aan het eind van hun leven waren en tegen het einde van de race was ik al tien seconden trager. Het is spijtig dat er geen punt is voor een negende plek.”

Bij Ferrari is volgens Barrichello iedereen rustig bezig met de voorbereidingen voor San Marino en de rest van het seizoen.

“Er is geen vorm van paniek. We hebben geen goed resultaat behaald tijdens de laatste twee races omdat we geen goede wagen en problemen met de banden hadden. We werken nu hard om die problemen op te lossen en beter te presteren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter