Bij Minardi verwachten ze er wel wat van, van die nieuwe wagen. De PS05, zoals hij heet, moet race in Imola over twee weken. Het voordeel tegenover de PS04B zou een seconde bedragen, wat het Italiaanse team dicht bij Jordan zal brengen. Teambaas Paul Stoddart denkt ook dat hij zal kunnen strijden met het Ierse, excuseer, Russische, team.

AlbersMaar de bolide heeft nog geen meter gereden. Dat moet maar eens dringend gaan gebeuren, vinden ze ook bij Minardi. De shakedown is gepland voor volgende week vrijdag. De eer valt te beurt aan Chritijan Albers, die de wagen zal laten rondtoeren in Mugello.

Paul Stoddart heeft altijd gezegd dat de wagen zou ingezet worden vanaf de race te San Marino. Dat stond even in vraag, want doordat de PS04 alsnog aangepast moest worden aan de technische regels van dit seizoen (met als resultaat de PS04B), heeft de fabriek veel tijd verloren in de ontwikkeling van de PS05.

Nederlander Christijan Albers zal dus de shakedown mogen uitvoeren. Het team zal 15 april voor ��n dag testen op het Italiaanse circuit. Patrick Friesacher krijgt waarschijnlijk helemaal geen kans om kennis te maken met de wagen voor het weekend in San Marino. De volgende test is immers gepland na de race, ook in Mugello, op 27 en 28 april.

“Ik ben blij dat het Minardi-team goede stappen voorwaarts heeft gezet dit seizoen, en dat er meer testdagen zijn dan in de voorbije seizoenen, wat natuurlijk prachtig is voor de ontwikkeling van de PS05,” aldus Christijan Albers.

“Ik kijk al uit om terug te gaan naar de fabriek in Faenza (Albers is er al een zitje gaan passen, red.) en de laatste resultaten van de ontwikkeling van de wagen te zien. Vrijdag zal een belangrijker dag zijn voor het Minardi-team, omdat de eerste rit van de PS05 een speciaal moment zal zijn voor het hele team.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter