McLaren-teambaas Martin Whitmarsh meent dat de wintertests op Barcelona hebben aangetoond dat de prestaties van de topteams zeer dicht bij elkaar liggen. De Brit verwacht niet dat zijn team of bijvoorbeeld Ferrari in staat zal zijn om vanaf 18 maart de competitie naar hun hand te zetten. RBR lijkt weer snel te zijn, maar het gat ten opzichte van de andere teams lijkt serieus kleiner te worden.

Daarnaast was er Lotus die een perfecte indruk achterliet, maar door de huidige problemen zijn er wel vraagtekens geplaatst bij de tijden die Grosjean en Raikkonen noteerden. En zelfs Williams ‘mocht’ een snelste tijd op haar naam zetten.

Vier verschillende teams [Red Bull, Force India, Williams en Sauber] waren het snelst aan het einde van een testdag, gedurende vierdaagse test op het Circuit de Catalunya.

Sauber’s Kamui Kobayashi noteerde de snelste tijd van allemaal met een 1:22.312 op vrijdag. Maar Whitmarsh gelooft niet dat dat de ware stand van zaken vertoont, voorafgaand aan de eerste race van het seizoen in Australië op 18 maart a.s.

De McLaren baas verklaarde dat zijn team zich niet richtte op snelle tijden, maar in plaats daarvan werd er hard gewerkt om te achterhalen hoe de auto het doet op de lang run. Ook werden er vele gigabytes aan data verzameld, wat weer kan worden gekoppeld aan de simulator.

We hebben 100 á 120 ronden per dag gereden zonder dat er onderdelen van de auto’s vielen. Dat is een goed teken, dat betekent dat de auto in de basis al zeer betrouwbaar is., vertelde Whitmarsh aan Sky Sports News HD.

Volgens Martin Whitmarsh zal het veld dichter op elkaar zitten. Hoe zie jij dat? Welk team is volgens jou het sterkst? Doe mee aan de poll en discussieer mee!