Column door Allard Kalff

Al 11 overwinningen heeft Michael Schumacher dit jaar reeds gescoord. Hij had er 12 races voor nodig. Een evenaring van het record, dat hij in Hongarije ongetwijfeld gaat breken.

De overwinning op het circuit van Hockenheim was de gemakkelijkste van het jaar. Juan Pablo Montoya vormde vanaf de start geen probleem meer voor de Duitser. Niet alleen verloor hij veel plaatsen, hij kon ook niet meer terugkomen. Terugkomen deed Jenson Button wel, maar hij moest van te ver komen. Teamgenoot Rubens Barrichello verloor in de eerste ronde zijn neus en klaar was kees. Kimi R�ikk�nen kreeg de schrik van zijn leven toen de achtervleugel eraf viel en hij passagier werd. Gelukkig zonder verdere gevolgen. David Coulthard was gewoon niet snel genoeg.

11. 11 ronden duurde de eerste stint van de Duitser, waardoor Mark Webber ��n ronde aan de leiding kwam te rijden. Voor het eerst dit jaar. Wen er maar aan, want de Australi�r gaat dat volgend jaar meer doen als hij in een Williams BMW zit.

11. Het aantal ronden dat Jenson Button nodig had om weer op een podiumpositie te rijden. Hij moest komen van startplaats 13: een superprestatie dus.

11. De kwalificatietijd van Antonio Pizzonia. Deed het naar behoren in de race en krijgt indien Ralf niet fit genoeg is in Hongarije weer een kans. Dan tip ik hem voor het podium. Hij kan zijn geluk niet op, want volgens het reglement mag er in 2004 geen nieuwe rijder meer aangetrokken worden om races te rijden. Die plek is dus wel safe.

11. 11 maanden is het geleden dat Pizzonia zijn laatste GP reed. Alleen in de kwalificatie ging het niet helemaal zoals bedoeld.

11. De positie van Jarno Trulli aan het einde van de race. De rijder van Renault komt volgend seizoen uit voor Toyota. Aan het begin van het jaar was al duidelijk dat Flavio Briatore zijn kaarten op zijn oogappel Fernando Alonso had gezet. Trulli heeft het binnen het team heel moeilijk. Als Briatore je weg wil hebben, dan maakt hij de situatie voor de rijder gewoon onmogelijk. Helaas voor hem won de Italiaan de GP van Monaco en gingen er bij Renault stemmen op om Trulli toch nog maar een jaar te houden.

Trulli gaat weg. Morgen wordt waarschijnlijk officieel bevestigd dat Giancarlo Fisichella zijn vervanger wordt. Fisichella: de man die door Briatore ontslagen werd, omdat hij in 2002 11 miljoen dollar zou gaan verdienen bij het team van Benetton. Dat was hij niet waard, nu trouwens nog niet. Nu zal hij Alonso gaan vergezellen.

Na 11 komt 12. De positie van Rubens Barrichello aan het einde van de race. De Braziliaan kreeg tot overmaat van ramp een lekke band in de laatste ronde. Pech. Rubens heeft wel meer pech. Rijders die pech hebben worden nooit wereldkampioen. Pech. Dat heeft overigens op dit moment iedereen behalve Michael Schumacher en Antonio Pizzonia. Want niet rijden, dat is pas echt pech.

Bron:AD

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter