Zoals reeds te verwachten was, heeft Renault Giancarlo Fisichella als rijder bevestigd voor volgend seizoen. Hij zal het zitje van z�n landgenoot Jarno Trulli overnemen als teammaat van Fernando Alonso. Renault heeft geen geld op tafel moeten leggen om Fisichella van Sauber naar Renault over te hevelen, ondanks het feit dat de Italiaan zijn Sauber-contract nog tot en met 2005 duurde. Dat bewuste contract zou een clausule hebben bevat die Fisichella toeliet op elk moment vrij te vertrekken naar een topteam.

Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, benadrukte zijn tevredenheid over de terugkeer van Fisichella naar zijn team:

“We zijn verheugd Giancarlo te mogen verwelkomen. Vanaf dat we laatst met elkaar werkten in 2001, is hij in al zijn aspecten tot de benadering van de sport gegroeid. Ik ben er zeker van de Fernando en Giancarlo de rijders zijn die we nodig hebben om ons doel, wereldkampioen worden in een van volgende seizoenen, te bereiken.”

Renault president, Patrick Faure, liet nog weten dat de voornaamste redenen van de aanwerving van Fisichella zijn vechtlust en prestaties zijn.

“Hij heeft ons regelmatig verrast met de kwaliteiten van zijn prestaties, en zijn recente wedstrijden in het bijzonder waren erg impressionant,” vertelde Faure. “Daarenboven, heeft hij veel vooruitgang geboekt sinds we de vorige keer met hem werkten. Giancarlo zal ons voorzien van een zeer competitieve mix van agressie, consistentie en hard werk.”

Fisichella wordt aanzien als een van de snelste rijders van de grid. Maar hij heeft altijd de tegenslag gehad dat zijn succes getemperd werd door middelmatige wagens. Hopelijk heeft hij met de terugkeer naar het team van Flavio Briatore volgend seizoen uitzicht op een erg competitieve wagen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter