n het begin van de week leek het erop dat het zou regenen tijdens de race. Na een droog seizoen hebben we in Spa een natte baan gezien op zondagnamiddag, en een tweede opeenvolgende regenrace leek dus op til.

Vrijdag is het volledig droog gebleven in Brazili�, en dat voorspelt niet veel nats voor de rest van het weekend. En inderdaad. Wanneer we kijken naar de verwachte neerslag, zien we dat er zaterdag en zondag een klein beetje uit de lucht zal vallen.

Deze hoeveelheden zijn echter te verwaarlozen, en de voorspelde stortregens worden nu pas na de race verwacht. Rond 18.00u lokale tijd zal het harder beginnen regenen, met een kleine zondvloed die arriveert rond 3 uur ‘s nachts. Men verwacht dan 24 millimeter (24 liter per vierkante meter) op een periode van 3 uur tijd.

De Schumacher-fans onder ons kunnen alleen maar hopen dat de weergoden een beetje vroeger zin hebben in regen, maar zulk een stortvloed zou dan ook weer kunnen resulteren in het afgelasten of tijdelijk stilleggen van de race. En dat is nu toch ook niet wat we willen…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter