Max Verstappen en Felipe Massa. De twee hebben een roerige ‘relatie’ sinds Felipe Massa de jonge Nederlander regelmatig bekritiseerde vanwege zijn ‘te jonge leeftijd om zijn debuut te kunnen maken‘.

Dat werd er niet beter op toen Verstappen zich verkeek op Grosjean tijdens de Grand Prix van Monaco.

Daarna werd het was rustiger, tot de afgelopen race in Bahrein. Verstappen vond dat Massa zijn laatste run in de kwalificatie verpestte. Toen een verslaggever vroeg of Max een gesprek met Felipe Massa zou aangaan antwoordde Verstappen: Wel, het is een Braziliaan, dan valt er weinig te bespreken!

De opmerking was luchtig bedoeld zonder serieuze bijbedoelingen, maar Felipe Massa sprak Verstappen er later tijdens het raceweekend wel over aan.

Ik vertelde hem dat hij moet opletten met wat hij zegt. Er komt immers nog een Braziliaanse GP tegen het einde van het jaar en hij zal daar nog moeten racen. Ik heb gezegd dat hij moet opletten met wat hij allemaal zegt. zei Massa tegenover de Braziliaanse radiozender ‘UOL Esporte’.

De woorden van Verstappen werden breed uitgemeten in Braziliaanse media en via social media laat de Red Bull-coureur nu weten dat het allemaal niet zo bedoeld was. Hij reageerde heftig op het feit dat Massa hem zou hebben gehinderd. Ik heb het gevoel dat ik mijn opmerkingen na de kwalificatie even moet verduidelijken. Ik ben een gepassioneerde racer, was teleurgesteld over mijn laatste stint en gaf een emotionele reactie die uit zijn verband getrokken werd. Ik wilde op geen enkele manier het Braziliaanse volk beledigen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.