De geruchtenmolen draait weer op volle toeren, maar waar er rook is is er meestal ook vuur.

Deze week ging het gerucht dat hoofdsponsor West het McLaren team zou verlaten, maar dat zat er natuurlijk aan te komen: in juli 2005 zal het verbod op tabaksreclame zijn intrede doen en dan is het ook logisch dat de tabaksgiganten zich terugtrekken uit de sport.

Het nieuwe gerucht zou nu zijn dat ook ExxonMobil er eind 2005 mee stopt om het McLaren team te sponsoren. ExxonMobil is de moedermaatschappij van Mobil 1, sinds jaar en dag sponsor van McLaren.

Ron Dennis zal in 2005 heel wat werk voor de boeg hebben om nieuwe sponsors aan te trekken, McLaren zal in 2005 moeten laten zien dat ze nog steeds meestrijden aan de top, kunnen ze dat niet dan zullen kandidaat sponsors twee keer nadenken.

De sponsor die West zal vervangen zou Diaego kunnen zijn, dit bedrijf huisvest enkele grote merknamen waaronder Johnnie Walker, Bayleys, Mo�t & Chandon, Smirnoff en Guinness.
Voor een vervanger van Mobil 1 zou ook al een oplossing in de maak zijn, daar denkt men aan Samsung en Sinopec, sommige vernoemen zelfs de Ferrari sponsor Vodafone.

Maar zoals reeds gezegd, het zijn nog maar geruchten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter