Haas F1 teambaas Gunther Steiner is niet te spreken over de Grand-Prix van Groot Brittannië. Haas F1 coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen raakten elkaar in de eerste ronde en vergooiden zo hun race.

Steiner: Het is duidelijk dat dit een heel teleurstellende race was. Het beste wat onze coureurs konden doen, was een schep meenemen naar de race om de put waarin we zitten nog dieper te maken. Dit moeten we goed evalueren en kijken wat we in de toekomst beter kunnen doen.

Het is niet de eerste keer dat beide Haas F1 coureurs elkaar raken, in Barcelona ging het dit jaar ook al fout. Sowieso zit Haas in een neerwaartse spiraal, de laatste races werden geen punten gescoord en in de WK-stand blijft het team alleen het teleurstellende Williams voor. Daarnaast was er voor afgelopen Grand Prix weekend veel gedoe over titelsponsor Rich Energy.

Iedereen binnen het team werkt als een gek. Na de race in Barcelona was het volgens mij duidelijk dat ze het in de toekomst anders aan moesten pakken. In Engeland hadden we in vrije trainingen een goede snelheid, er was volop potentie om in de race te scoren. Maar in plaats daarvan botsen onze coureurs in bocht vijf. Dat is gewoon niet acceptabel en een gemiste kans.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter