De Britse Grand-Prix zal tot er met 2024 op Silverstone worden gehouden. Gisteren tekenden Liberty Media, de British Racing Drivers’ Club, en Silverstone een nieuw contract.

Het huidige contract van Silverstone liep na dit seizoen en het was lange tijd onzeker of dit verlengd zou worden. De circuiteigenaar wilde in eerste instantie niet tegemoet komen aan de eisen van Liberty Media. De Britse Grand-Prix staat al sinds 1950 op kalender. De afgelopen tien jaar investeerde de circuiteigenaren meer dan 50 miljoen Euro in het circuit. Voor de Grand-Prix van 2020 zal een nieuw hotel worden geopend met 197 kamers. Daarnaast wordt er ook een conferentieoord gebouwd dat via een loopbrug over het circuit met het hotel verbonden zal worden.

De race in Silverstone is een van de beste bezochte van de hele kalender. Aankomend weekend worden meer dan 340.000 bezoekers verwacht.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter