Het afgelopen seizoen was het meest tumultueze uit de loopbaan van Mark Webber. De Australische Red Bull-coureur lag op de baan in Turkije overhoop met teammaat Sebastian Vettel. Daarna volgde een uitbarsting richting zijn team, na een fraaie zege op Silverstone. Webber merkte cynisch op dat de winst toch wel goed was voor een tweede rijder. Daarmee verwees hij sarcastisch naar het feit dat hij eerder dat weekend zijn nieuwe, snellere voorvleugel af had moeten staan aan Vettel.

Aan het einde van het seizoen was er irritatie over en weer toen Webber toegaf met een gebroken schouder te hebben gereden zonder zijn team hierover in te hebben gelicht. Teambaas Christian Horner was not amused. Het logische gevolg van dit alles was dat er een jaarlang volop werd gespeculeerd over de toekomst van de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Maar de winter heeft de verhoudingen tussen team en rijder blijkbaar goed gedaan. Want tijdens een vraaggesprek met het Britse autosportblad F1Racing geeft Webber aan dat hij voorlopig nog wel even wil blijven bij Red Bull Racing.

Ik denk dat mijn toekomst bij Red Bull ligt, zegt Webber. Ik wil graag vooraan blijven rijden, net als iedere coureur. We hebben zeker wat problemen gehad vorig jaar, maar het was dan ook een unieke situatie met twee rijders binnen één team die deden wat wij deden.

Op de vraag welk team hem dan nog bij Red Bull weg zou kunnen lokken antwoordde Webber: Rijden in zo’n rode wagen heeft wel wat romantisch. Webber werd vorig jaar enkele keren gelinkt met een overstap naar Ferrari.

Het huidige contract van de 34-jarige Webber loopt aan het eind van dit seizoen af. Eerder kwam hij uit voor Minardi, Jaguar en Williams.