Onlangs opperde F1-baas Bernie Ecclestone dat het misschien een strak plan zou zijn als er tijdens races de mogelijkheid zou zijn om regen te laten neerdalen op de baan. Een aantal prominenten, zoals Jos Verstappen, reageerden direct door het idee af te doen als belachelijk.

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Zo denkt drievoudig Grand Prix-winnaar Johnny Herbert (op de foto in een Stewart-Ford) dat het idee zo gek nog niet is. De 46-jarige Brit denkt dat het wellicht een leuke toevoeging zou kunnen zijn.

Sommigen noemen het kunstmatig, maar het zou voor iedereen hetzelfde zijn, meent de Brit. Veel races van de afgelopen jaren zijn gehouden tijdens de regen.

Ook zijn landgenoot John Watson, winnaar van vijf races, is het daarmee eens. Ik heb dit in 1994 al voorgesteld aan Bernie. Fans willen opwindende races zien waar rijders tot het uiterste gedreven worden.

Ook Paul Hembrey, de topman van bandenleverancier Pirelli, lijkt het wel wat. Het idee is niet zo gek als het lijkt, denkt hij. Je wil toch gewoon dat mensen met plezier kijken naar wat je ze kan bieden?