Mark Webber heeft voor het eerst gereageerd op de beslissing van de stewards om zowel hem als Fernando Alonso een waarschuwing te geven na afloop van de Grand Prix van Singapore.

Webber viel afgelopen zondag in Singapore in de laatste ronde uit. De gestrande Red Bull-coureur kreeg vervolgens van Fernando Alonso een lift terug naar het paddock tijdens de uitloopronde. De beide coureurs kregen voor het incident een reprimande van de stewards, aangezien zij van mening waren dat de vriendendienst een gevaarlijke situatie had veroorzaakt.

Aangezien het al de derde reprimande voor Webber is dit seizoen zal de Australiër automatisch tien plaatsen worden teruggezet op de startgrid bij de volgende race in Zuid-Korea. Het feit dat Fernando en ik een waarschuwing kregen voor onze acties na de race is op zijn zachtst gezegd komisch te noemen. Het was een mooi moment dat gewaardeerd werd door de fans., liet de 37-jarige Australiër dinsdagochtend weten via Twitter.

Het was niet eens de lift zelf maar meer de manier waarop de vriendendienst werd uitgevoerd die de beide coureurs een waarschuwing opleverde. Webber zou zonder toestemming van de marshals de baan hebben betreden, terwijl Fernando Alonso op een gevaarlijke plek zijn Ferrari stil had gezet waardoor andere coureurs, onder wie Lewis Hamilton, een uitwijkende manoeuvre moesten maken.

Webber ontkent echter dat er enige interactie was geweest met de marshals op de plek van het incident. In tegenstelling tot diverse berichten heeft er geen enkele interactie plaatsgevonden tussen de marshals en mij nadat we het vuur hadden gedoofd.

De Red Bull-coureur, die na dit jaar de Formule 1 inruilt voor een WEC-avontuur met Porsche, tweette verder nog een foto van voormalig Formule 1-coureur Derek Warwick, waarop te zien was hoe de Brit in het verleden ook op een dergelijke manier gebruik had gemaakt van een lift terug naar de pits.

Warwick was afgelopen weekend één van de stewards in Singapore.