Bernie Ecclestone maakt zich sterk voor de Braziliaan die bij Ferrari overbodig is geworden. De bejaarde Brit doet een beroep op het Braziliaanse bedrijfsleven, om hun vertegenwoordiger in de F1 behouden.

Ecclestone in O Estado de S.Paulo: Ik probeer te helpen. Het is niet makkelijk, maar we zijn ermee bezig. Als Felipe wat sponsors weet te strikken zou dat zeker schelen, dan heeft Brazilië ook in 2014 een coureur op de grid.

Want zo weet Ecclestone: De florerende Braziliaanse economie is in een uitstekende positie om in een rijder te investeren.

Saillant detail is dat Felipe Massa een landgenoot als concurrent heeft, voor het stoeltje van Lotus? Felipe Nasr biedt aan als een serieuze kandidaat voor een racestoeltje in de Formule 1. De GP2-rijder zou over 15 miljoen dollar aan sponsorgeld beschiken. Dat klinkt veel teams interessant in de oren, waaronder Lotus.

En waar kiest men dan voor? De toekomst [van Nasr] of het verleden van Massa?

Overigens heeft TV Globo deze week bevestigd volgend jaar alle Grands Prix uit te zenden. Dat is een duidelijk signaal dat ook in 2014 minstens één Braziliaan op de grid staat, want zonder landgenoot is de Formule 1 niet interessant genoeg voor de Braziliaanse zender.