Williams rijder Mark Webber heeft laten weten dat er nagedacht moet worden over de snelheid waarmee de safety-car rijdt als deze in actie is.De Australi�r is van mening dat de Mercedes te langzaam rijdt, waardoor de druk op de banden van de bolide te ver afneemt. Dit zorgt ervoor dat er veel ongelukken gebeuren, waar momenteel veel disussies over aan de gang zijn.

Deze discussies kwamen op gang toen Kimi Raikkonen in de laatste bocht van de GP van Europa zijn wielophanging verloren zag gaan, waarmee hij de vijfde overwinning van Fernando Alonso dit seizoen een feit maakte. Ook in Monaco ging het fout bij Webber zelf, en bij Alonso. Ook de GP van Spanje kende een moment, toen Michael Schumacher moest opgeven nadat twee van zijn banden het begaven.

Volgens Webber komt dit allemaal door de lage snelheid van de Safety-car: ” De snelheid van de safety-car is een groot discussiepunt. Het gaat veel te traag en we raken veel druk op de banden kwijt. Als we teruggaan naar de groene vlag is het heel gevaarlijk, vooral in Monaco dan voor Alonso en mijzelf. Schumacher had in Barcelona last van zijn voor -en achterband, omdat de druk te laag was toen we teruggingen naar de groene vlag.  “  aldus Webber, die ook lid is van de GPDA.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!