Nog een groot onderwerp in de paddock, is Mark Webber. De Australi�r begon bij Minardi, waarmee hij in zijn thuisrace en tevens eerste GP al meteen twee punten pakte (toen nog vijfde plaats), mede dankzij de crash van Rubens Barrichello en Ralf Schumacher in de eerste bocht, die slechts aan 12 rijders toeliet door te rijden.

Ondertussen rijdt Webber bij Jaguar. Vorig seizoen was goed, vooral in de kwalificaties. Dit seizoen wordt de groene bolide geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen, en een vertrek van Webber is op handen. Volgens velen is hij een toekomstig wereldkampioen, en die gedachte ligt ook bij de teams. Toyota heeft bijvoorbeeld al gezegd dat ze veel geld voor hem willen geven.

Andere mogelijkheden voor Webber zijn Williams en Renault. Er werd zelfs al gezegd dat hij dit seizoen al bij Williams zou terechtkunnen, als vervanger voor Ralf Schumacher, die lange tijd out is. Maar daarvoor moest een compensatiesom betaald worden aan Jaguar, en dat zag Sir Frank Williams niet zitten. De connectie met Renault is nog veel duidelijker: Marks manager heet Flavio Briatore, en dat is toevallig ook de naam van de teambaas van het Frans-Britse team.

Op het feestje na de Grote Prijs van Silverstone, vertelde de Australi�r het publiek dat hij niet naar Toyota zal gaan. Vele rijders waren op het evenement, en iedereen werd ge�nterviewd door een reporter van ITV, de Britse commerci�le zender die de F1-rechten bezit. Voor het geschatte publiek van 12.000 man zei Webber:

“Het zal niet Toyota worden.”

Het zal dus altijd gissen blijven. Algemeen wordt verwacht dat renault binnenkort zal aankondigen dat het met dezelfde rijders blijft strijden. Echter, dat werd reeds verwacht in Magny Cours, en later in Silverstone. Die uitstellen hebben misschien ook hun redenen: is het team in gesprek met Webber, om Jarno Trulli te vervangen?

En wie zal er bij Williams aan de slag kunnen? Worden het Webber, Coulthard, BAR-testrijder Anthony Davidson, Villeneuve, Fisichella, of toch ook maar testrijders Gen� en Pizzonia? We zullen zien. Slechts ��n ding is zeker: het worden niet Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter