Voormalig F1-coureur Mark Webber heeft gezegd dat de diepgang van de huidige grid aan F1-rijders tekortschiet. Hij noemt die zelfs van het laagste niveau dat hij ooit heeft gezien.

De Australiër, die met F1-pensioen ging in 2013, vindt dat het aantal ‘pay drivers’, zoals Felipe Nasr en Marcus Ericsson bij Sauber, onrustwekkend hoog wordt en dat dit de sport zal schaden.

De rijders zijn nog steeds op een fenomenaal niveau, maar de diepgang in het gamma aan coureurs is nooit zwakker geweest, verklaarde Webber aan BBC.

We moeten overal het kaliber hebben van coureurs die we nu vooraan terugvinden. We hebben meer diepgang nodig en de wagens moeten opnieuw sneller worden.

‘Pay drivers’ nemen sponsorgeld mee om een zitje te bemachtigen bij kleinere teams met de bedoeling hen te helpen om hun jaarlijkse kosten te dekken.

Wanneer je van de top 10 naar achteren kijkt zijn het afgezien van Button en Alonso bijna allemaal ‘pay drivers’. Dit is niet goed

De Australiër hekelt ook de huidige prestaties van de bolides. Webber kwam bij Minardi in de F1 in 2002, toen de wagens bijna op hun snelste niveau ooit waren en toen er nog met V10 motoren werd gereden en mocht bijgetankt worden tijdens de races. Veranderingen die de laatste jaren werden gemaakt hebben de sport milieuvriendelijker, maar ook trager gemaakt.

De rijders willen auto’s die uitdagender zijn. Het is een beetje alsof je een F-18 piloot bent, maar dan moet vliegen voor klantenmaatschappij British Airways. De rijders zitten altijd in hun comfortzone de snelheid van hun races te controleren. Het is frustrerend.

F1 zou de absolute top moeten zijn binnen de autosport. Het zou de wagens moeten hebben die het snelste door de bocht kunnen gaan, enorm belastend zijn op de fysiek van de coureurs en die ervoor zorgen dat de coureurs weer ware gladiotoren worden. Ik heb dit sinds 2005 niet meer zo ervaren.

De wagens moeten nog steeds worden gebouwd met de bedoeling dat de prestaties die ze teweegbrengen iets is wat de fans nog nooit eerder gezien hebben. Er zijn zoveel aspecten aan de huidige wagens die totaal geen goede invloed hebben op het imago bij de fans.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!