Mark Webber is van mening dat de nieuwe DRS-regels een logische verandering zijn van het reglement. Het vrije gebruik van het systeem tijdens trainingen en de kwalificatie is aan banden gelegd, zoals wij uiteen hebben gezet in onze e-zine [Fijneslijperij van de FIA].

Dat betekent dat het DRS-systeem alleen nog maar in de aangegeven zones gebruikt kan worden. Voorheen moest men de afstelling van de auto voor de kwalificatie aanpassen aan het vrije gebruik van DRS, terwijl ze aan die afstelling tijdens de race niks meer hadden.

Dit is een goede ontwikkeling., legt Webber uit. Wij proberen dit er als coureurs al lang doorheen te krijgen. Het was voor de teams, de coureurs en de fans onbegrijpelijk dat we op vrijdagen een heel rondje lang met een open vleugel reden, terwijl dit op zondag onmogelijk was. Het bracht alleen maar meer gevaar met zich mee en als we dat een beetje kunnen beperken, dan moeten we dat niet nalaten.

Desondanks bleeff het gebruik van een onbeperkte DRS nog even in Mark’s systeem zitten: In Jerez probeerde ik DRS nog overal te activeren, ik moet nog wennen aan de beperkingen.