Dietrich Mateschitz benadrukt dat Mark Webber dezelfde kansen krijgt als teamgenoot Sebastian Vettel in de strijd om de wereldtitel. Dat zegt hij in een reactie op uitlatingen van teamadviseur Helmut Marko.

Marko liet in een interview met het Red Bulletin optekenen dat hij geen kampioen zag in Webber. De Australiër reageerde vervolgens laconiek.

Via zijn eigen website meldde hij dat hij al geruime tijd in de gaten heeft geen deel uit te maken van de plannen van Marko en zich daar niets van aan te trekken.

Webber zal in 2013 opnieuw op jacht gaan naar de titel. Gevraagd door de Gazzetta dello Sport of hij daarvoor een eerlijke kans zal krijgen, antwoordt Mateschitz: Absoluut. Daar ben ik van overtuigd.

Mateschitz is een stuk positiever over Webber dan zijn vriend Helmut.Hij is zowel een sterk en charismatisch mens als een buitengewoon getalenteerde coureur., zegt hij. Competitie begint binnen je eigen team. Dat betekent dat het er hard aan toegaat, maar op een vriendschappelijke manier. Zo hoort het ook te zijn.

Het zou dan fijn zijn voor Webber, als Matschitz deze woorden wat vaker uitspreekt. Het zou het een en ander van de ‘schijn’ tegen het team wegnemen.

Red Bull Racing heeft in korte tijd haar naam gevestigd als een van de meest succesvolle teams in de Formule 1 ooit. Na drie jaar waarin ze zowel de constructeurstitel als het kampioenschap voor coureurs wonnen, hebben alleen Ferrari, McLaren en Williams een beter gevulde prijzenkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.