Fernando Alonso is tegenwoordig een gevierd man. Vooral in eigen land, waar hij nu een van de grootste sportmensen is geworden na zijn hattrick in de afgelopen drie races. Toch is het niet allemaal zonneschijn voor de 23-jarige jongeman uit Oviedo. Alonso heeft, uitgerekend op de vooravond van zijn thuisrace, zwaar uitgehaald naar de media in Spanje. Fernando Alonso wordt aanzien als de man met de meeste kans om Schumacher op te volgen, en gisteren zei hij dat “er soms te weinig sportief nieuws is en veel te veel nieuwtjes over mijn priv�leven. Maar dit is nu eenmaal Spanje, we hebben geen kwaliteitspers.”

Alonso viert in ImolaVerschillende kranten schreven zijn uitspraken over Ferrari in het groot op de eerste pagina, en verscheidene andere schreven dan weer over zijn liefdesleven. Zo zou Alonso nog nauw contact hebben met een van zijn vorige vriendinnen terwijl hij nu een Catalaanse schone als vriendin heeft. Er rekening mee houdende dat de regio�s in Spanje soms wel elkaars bloed kunnen drinken.
Woensdag verscheen er ook in de pers dat Ferrari zou valsspelen, volgens de jonge Spanjaard. Vandaag verzachtte hij die uitspraken. “Ik denk dat we allemaal wel al eens gezegd hebben dat Ferrari veel meer test dan de andere teams, en dat weten we,” vertelde Alonso. “Maar het verbaast mij dat ik dat gisteren zei en er vandaag een ware revolutie in de pers is. Maar ja, het is geen probleem. Ik denk dat wij, alle teams, akkoord gingen met minder testdagen en Ferrari heeft dat nu eenmaal niet gedaan. Ze doen ermee wat ze willen, dat doen we allemaal, maar ik vind dat het tegen de geest van de sport ingaat en niet goed is voor de toekomst van ons allemaal. Het Spaanse woord daarvoor is trampar, wat zowel �valsspelen� betekent als �niet eerlijk�. En hier ontstond de vergissing. Ik bedoelde hier �niet eerlijk�, tegen de geest van de sport in. De pers maakte daar �valsspelen� van.”

Zondag rijdt Alonso waarschijnlijk de grootste race van zijn nog jonge carri�re. Hij is de eerste Spanjaard die een Grand Prix wint, de eerste ster in het racen. Voor de ogen van minstens 100 000 Spanjaarden gaat hij zondag van start. Wat hij voelt nu hij wordt toegejuicht door zoveel mensen? “Wel, morgen hebben we een beter beeld van de Grand Prix inzake toeschouwers en de steun die ze mij geven. Wanneer ik in de wagen zit wil ik de tribunes blauw gekleurd zien en dat werkt motiverend voor mij. Niet in het rood. Racen in Spanje is motiverender, en dus beter voor mij dan alle andere races.”

“Maar aan de andere kant is het moeilijker om over straat te lopen, naar het hotel te gaan, in het verkeer rond te rijden, wanneer bussen stoppen enzovoorts. De mensen vragen dan constant handtekeningen en dat maakt het moeilijker om rond te lopen. Normaal woon ik in Engeland, dicht bij de fabriek, en vooral deze week kwam ik pas op de laatste moment naar hier want ginder kon ik me in alle rust voorbereiden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter