Mario TheissenMario TheissenMark Webber zal vandaag aan de kant moeten blijven omdat BMW een fout heeft ontdekt in de uitlaatkleppen van de motoren die ze mee naar Barcelona namen. Webber zou dit weekend met een nieuwe motor starten, maar moet dus wachten op een lading motoren die uit M�nchen onderweg zijn naar Spanje.

Zijn teamgenoot Nick Heidfeld rijdt rond met de motor uit Imola, die hetzelfde defect heeft, om set-up data te verzamelen voor het team. Hij zal dus 10 plaatsen achteruit worden gezet op de grid wanneer hij zijn motor morgen laat vervangen.

“De fout met de uitlaatklep kan een opgave veroorzaken tijdens de race, dus hebben we ervoor gekozen om geen risico te nemen.” Zei Mario Theissen van BMW. “Momenteel worden er twee nieuwe motoren in elkaar gestoken in M�nchen. We zullen die overbrengen naar Barcelona en ze net voor de derde oefensessie instaleren in de wagens”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter