Nu de kogel door de kerk is, en Sauber verkocht aan BMW, is er nog een grote onduidelijkheid: wat met Williams? De relatie tussen BMW en Williams is er de laatste maanden – als we de pers mogen geloven – sterk op achteruitgegaan. De vraag is hoelang het nog duurt voor Williams een nieuwe motorenpartner mag gaan zoeken.

Of blijft de samenwerking gewoon bestaan? Het is in ieder geval een rare situatie nu BMW een meerderheid van de aandelen heeft in Sauber, maar ook nog een groot deel bezit van Williams.

Bij de verklaring van BMW heeft Gl�sser, lid van de raad van bestuur, ook het volgende gezegd: “Natuurlijk heeft deze beslissing een impact op ons partnerschap met WilliamsF1. We willen de toekomstige opties samen met WilliamsF1 bediscussi�ren om de goede weg te vinden voor beide partijen.” Wat dit concreet inhoudt, is vooralsnog dus niet duidelijk.

Mario Theissen was al iets meer specifiek, maar niet specifiek genoeg: “in het partnerschap met WilliamsF1 hebben we samen successen gevierd en het team vooruitgeduwd. Beide partijen zijn vandaag sterker dan aan het begin van de samenwerking, en zijn dus uitgerust voor de toekomst.”

“Hoe die toekomst er zal uitzien, zal de komende weken beslist worden,” zo ging Theissen verder. “Ongeacht deze beslissing, concentreren we ons op het huidige seizoen. We hebben nog steeds redelijk wat doelstellingen voor dit jaar, en we zullen al onze mogelijkheden en professionalisme gebruiken om ze in te stellen samen met WilliamsF1.”

Kunnen we uit dit laatste, de nadruk op alleen het huidige seizoen, besluiten dat de samenwerking met Williams ten einde zal lopen? Time will have to tell…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter