Grote vraag in de Formule 1 is momenteel hoe de toekomst van Renault in de sport eruit gaat zien. De Fransen liet eerder weten rondom de Grand-Prix van Abu Dhabi meer duidelijkheid te geven.

Renault ondertekende eerder al een intentieverklaring om Lotus over te nemen. Naar het schijnt is Renault ook al enige tijd rond met de eigenaren van Lotus, investeringsmaatschappij Genii Capital. Renault wil voor haar eigen Formule 1-team een extra jaarlijkse uitkering van de FOM zoals ook Ferrari, McLaren, en Red Bull die krijgen. Deze teams krijgen tientallen miljoenen per jaar vanwege de successen die in het verleden werden behaald. Renault zegt ook recht te hebben op een vergoeding. Ecclestone wil hier slechts gedeeltelijk in mee gaan.

Ecclestone en Renault spraken opnieuw in Abu Dhabi, de uitspraken van deze gesprekken zijn nog niet bekend.
Renault liet op haar beurt weten een terugtrekking uit de Formule 1 te overwegen. Dit zou naast de optie om Lotus over te nemen ook een optie zijn.
Wel liet Ecclestone weten dat Lotus zonder een overname van Renault niet zal overleven:
Ze hebben weliswaar een contract met Mercedes voor volgend jaar, maar zonder Renault zie ik Lotus niet overleven. Ze hebben nu al financiële problemen. Ze knopen de eindjes aan elkaar, dat houden ze niet lang vol.

Ecclestone betaalde voor Lotus opnieuw een gedeelte van de reiskosten voor de Grand-Prix van Abu Dhabi. Ecclestone betaald deze kosten niet zelf, hij brengt dit op mindering van het prijzengeld dat Lotus begin volgend jaar ontvangt.

Ook Red Bull gaat volgend jaar naar het schijnt Renault-motoren krijgen. Een terugtrekking van Renault kan ook voor dit team consequenties hebben.

Wij houden je op de hoogte!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter