Auto in de slip! wat nu?
Wanneer je met de auto in de slip raakt, kan dat ongelooflijk eng zijn en kun je behoorlijk in paniek raken. De meeste mensen reageren op dat moment automatisch door vol op de rem te gaan staan en aan het stuur te trekken. Maar raad eens? Dat is nu juist wat je niet moet doen! In deze blog geven we je enkele tips over wat je wel moet doen wanneer je in de slip raakt. Ben je op zoek naar nog meer tips voor als je in de slip raakt? Neem dan eens een kijkje op de website ikwilvanmijnautoaf.nl

Laat je gas langzaam los en trap je koppeling in
Wanneer je vol op de rem trapt, zullen de wielen van je blokkeren en heb je totaal geen controle meer. Je kunt dan namelijk ook niet meer sturen. Verstandiger is om het gas rustig los te laten. Hierdoor krijgt je auto namelijk meer grip. Je kunt ook je koppeling intrappen. Daardoor bewegen de wielen flexibeler en is het eenvoudiger om bij te sturen.

Stuur rustig en kijk vooral niet naar gevaar!
Veel mensen zijn geneigd om in paniek te raken wanneer je in de slip raakt, hierdoor gooi je het stuur de andere richting op. Dat moet je echter juist niet doen! Wanneer je in de slip raakt naar links, moet je juist ook naar links sturen. Je zorgt er daarmee namelijk voor dat de banden weer hun grip terug krijgen. Daarna kun je alsnog in de goede richting sturen. Een andere tip is om jezelf niet op gevaar te richten. Wanneer je richting een boom slipt en je blijft naar die boom staren, zul je zien dat je ook daadwerkelijk tegen de boom eindigt. Je kunt jezelf beter concentreren op de richting waar je juist wel heen wilt!

Blijf vooral rustig!
Je kunt bovenstaande tips wel honderd keer gelezen hebben; als je in paniek raakt, ben je het allemaal kwijt. Het is dus vooral belangrijk dat je rustig blijft wanneer je in de slip raakt.

Bron: Ikwilvanmijnautoaf.nl

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter