Derek Warwick is verkozen tot voorzitter van de British Racing Drivers’ Club en zal Damon Hill, die eerder dit jaar bekend maakte terug te treden, opvolgen. Warwick, die in 147 GP’s zou starten en zowel de 24-uur van Le Mans en het World Sportscar Championship op z’n naam schreef, is donderdagmiddag officieel bevestigd.

Zijn voornaamste taak zal het verder ontwikkelen van Silverstone zijn. Het BRDC en Silverstone staan voor ‘n mooie toekomst. We hebben nu ‘n 21e eeuws circuit met de daarbij behorende faciliteiten. De komende 5 tot 10 jaar zullen we ons nog verder bezig houden met van Silverstone het beste circuit ter wereld te maken. Het belangrijkste is nu om een derde partij te vinden die bereid is in Silverstone te investeren, zodat we de volle potentie van onze grond kunnen benutten. Ik zal daarom nauw samenwerken met de raad van bestuur bij het vinden van geschikte partners.

Scheidend voorzitter Hill denkt dat Warwick de ideale persoon voor de functie is. Hij zegt: Derek heeft het leven van een coureur geleden en heeft daarin de top bereikt. Hij weet wat er nodig is om te winnen, maar hij weet ook wat verliezen is. Derek zal, zonder twijfel, onze club met net zoveel daadkracht en integriteit leiden als hij ten toon spreidde tijdens zijn carrière. Ik denk dan ook dat deze club altijd ‘n ex-coureur aan het hoofd moet hebben.