Als Fernando Alonso en Mark Webber veiliger hadden gehandeld bij hun vriendendienst, was er waarschijnlijk helemaal niets aan de hand geweest.

Dit heeft Derek Warwick, een van de stewards tijdens de Grand Prix van Singapore, gezegd.

Er had gemakkelijk een coureur gewond kunnen raken., vertelt Warwick in de Britse krant The Telegraph. Ik hoop niet dat men ons nu als spelbrekers ziet. Ik wil ook graag dat de Formule 1 een vermakelijke show is. Ik ben zelf een groot MotoGP-fan en zou graag zien dat de coureurs in de Formule 1 zich meer als die rijders zouden gedragen. De Formule 1 is in veel opzichten net wat te steriel geworden. Maar het kan niet zo zijn dat coureurs zichzelf of anderen in gevaar brengen. Als dit op een veiligere manier was gebeurd, hadden we hier als wedstrijdleiding waarschijnlijk anders tegenaan gekeken. Maar zoals het nu is gegaan, was het potentieel zeer gevaarlijk. We kunnen niet hebben dat coureurs hun wagens zomaar in een bocht parkeren.

De MotoGP is inderdaad een goed voorbeeld. Het laat ook zien waar de FIA veel te ver in gaat, in haar ‘zoektocht‘ naar de risicoloze Grand Prix-weekeinde.

Mark Webber had er in ieder geval géén begrip voor de straf.