Terwijl iedereen zich nog afvraagt of de jongeling wel klaar is voor de Formule 1, komt het team van Sauber met het nieuws dat Sergey Sirotkin de afgelopen twee dagen zijn Formule 1-testdebuut heeft gemaakt op het Italiaanse circuit van Vairano.

Intussen meent Monisha Kaltenborn dat ervan overtuigd te zijn dat Sergey Sirotkin het talent heeft, om een loopbaan op te bouwen in de Formule 1.

We zijn overtuigd van zijn kunnen. Natuurlijk is het nog te vroeg om te zeggen hoe het zal zijn op de baan, maar het gevoel is heel goed., aldus de teambaas tegenover Formula1.com. We vertrouwen erop dat we hem goed klaarstomen voor een superlicentie, zodat hij volgend jaar kan instappen.

De jonge Rus heeft het druk gekregen sinds de aankondiging dat hij in 2014 een racestoel zal bezetten. Naast zijn raceprogramma voor de World Series by Renault, moet hij vooral fysiek veel trainen om de krachten van een Formule 1-wagen aan te kunnen.

Na de WSR 3.5 race op Paul Richard [a.s. weekeinde] zal Sirotkin opnieuw in actie zal komen in de Sauber C30 op Vairano.