Alsof Bernard Charles “Bernie” Ecclestone niet genoeg aan zijn hoofd heeft; Ruzie met Luca di Montezemolo, die hem prompt te oud voor zijn job vindt. De Duitse justitie die een aanklacht wegens omkoping voorbereiden en daar tussenin een miljoenenclaim van een boze bank uit Duitsland of een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Of allebei waarschijnlijk…

Wat is er nu weer aan de hand?

Peter Hesseler van het Zwitserse SpeedWeek onthult dat Adam Parr mogelijk een aanklacht zal indienen tegen de FOM-baas.

Adam Parr kennen we als die iets wat ‘dandy‘ voormalig CEO van Williams. Te dandy naar smaak van Bernie wellicht, want de oude baas schijnt nooit een-op-een met Parr te hebben gesproken. Ook niet in het kader van het Concorde Agreement. Sterker, het verhaal wil dat Bernie een staaltje van “Power Play” speelde en Parr dwong het team te verlaten, omdat hij van mening was dat een persoon als Parr niet thuis hoort in de F1!

En anders zou Williams buiten de boot vallen, voor wat betreft de inkomsten uit de Concorde. Het viel inderdaad op dat de impasse in de onderhandelingen meteen voorbij was, toen Parr opstapte wegens familiare redenen.

Hesseler herhaalde de ‘geruchten’ dat “een voormalig teamofficial” juridische stappen tegen Ecclestone voorbereidde. In zijn artikel in SpeedWeek zegt Hesseler dat die ‘naamloze teamofficial‘ niemand anders Adam Parr kan zijn.

Doordat Parr zich gedwongen voelde of daadwerkelijk gedwongen werd Williams te verlaten, waardoor zijn aandelen in het team verwaterden. Immers zijn aandelen die gedwongen worden verkocht, bijna altijd minder waard. Plus een verlies aan inkomen, want het is vooralsnog onbekend wat Parr nu voor de kost doet. Al is het mogelijk dat Parr zijn oude job als advocaat weer heeft opgepikt.

En zo heeft Bernie er nog een hoofdpijndossier bij…En dat op een leeftijd waarop een ander liever zijn kleinkinderen bezighoudt of een schilderijtje maakt.