De nieuwsafdeling van satelliettelevisienetwerk Sky, Sky news komt vandaag met een merkwaardig verhaal, namelijk dat Ron Dennis achter de schermen bezig is met een overname om zo de touwtjes terug in handen te kunnen nemen nadat de man in 2009 een stapje terugzette als teambaas na een tegenvallend seizoen.

Deze week reisde de premier van Groot Brittannië, David Careron af naar de Volksrepubliek China voor een handelsmissie samen met een delegatie uit de Britse zakenwereld, waaronder Ron Dennis. Hij heeft daar gesproken met de China Investment Corporation, dit is een staatsbedrijf van de Volksrepubliek dat de buitenlandse reserves van China wereldwijd investeert. CIC heeft naar verluidt een kapitaal van maar liefst 200 miljard dollar ter beschikking, waarmee het een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld is.

Dennis heeft op dit moment zelf 25% van de aandelen in handen en zou met de mogelijk steun uit China het aandelenpakket willen overkopen van Mansour Ojjeh, een Saudisch-Franse zakenman die ook 25% in handen heeft. Hij zou zelfs daar niet willen stoppen, Dennis wil ook een deel van de aandelen van het investeringsbedrijf van de Bahreinse staat, Mumtalakat overkopen om zich zo te verzekeren van de complete controle over het team over te nemen.

Dennis zou gefrustreerd zijn door de slechte resultaten van 2013 en kan zich niet vinden in de manier van leidinggeven van Martin Whitmarsh. Hij is ook niet te spreken over de pogingen van Whitmarsh om Ferando Alonso terug te lokken naar het team. Ross Brawn werd recent in verband gebracht met het team en iemand dicht bij Dennis verklaarde dat die geen probleem zou hebben met Brawn als teambaas.

Het team zelf ontkent deze geruchten in alle talen: Mansour Ojjeh heeft helemaal geen verlangens om zijn aandeelhouderschap naast zich neer te leggen. Het is dus ‘business as usual’ bij McLaren en we zijn nu volledig gefocust om onze nieuwe auto te ontwikkelen en onze on-track resultaten te verbeteren voor het nieuwe seizoen.