Fernando Alonso behaalde dit jaar beide wereldtitels met zijn team Renault. Zijn Franse werkgever beloonde dit met de R25 waarmee de Spanjaard zesmaal zegevierde en de wereldtitel behaalde.  Renault-president Carlos Ghosen hoopt dat dit de Spanjaard nog meer inspiratie en enthousiasme zal bezorgen voor volgend seizoen.

De jongste wereldkampioen ooit was aangenaam verrast met het gulle cadeau van zijn werkgever:  ” Dit is een droom, ik weet niet wat te zeggen. Ik weet nog niet waar ik hem zal zetten, maar een mooie plaats zal ik zeker vinden. Desnoods bouw ik ervoor een huis.  “

Alonso maakte ook van de gelegenheid gebruik om de concurrentie te waarschuwen: ” Ik wil in de volgende jaren ook de beste zijn, ik wil altijd winnen. Volgend seizoen is een nieuwe uitdaging, maar ik ben niets veranderd.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!