Jacques VilleneuveNick Heidfeld krijgt Jacques Villeneuve als teamgenoot. Het BMW Sauber-team heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat de 34-jarige Canadees zijn contract mag uitdienen. De wereldkampioen van 1997 tekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen bij Peter Sauber, maar na de overname van BMW was het niet zeker of Villeneuve mocht blijven. Die last valt nu van de Canadees zijn schouder, zodat hij zich volop kan beginnen concentreren op volgend seizoen.

“We bestudeerden de prestaties van Jacques op het einde van het seizoen,” zei BMW-Motorsport Directeur Mario Theissen. “Na een moeilijk seizoensbegin, dat opnieuw bewees dat zelfs een voormalig Formule 1-wereldkampioen niet zomaar opnieuw kan instappen na een sabbatjaar, werd hij steeds competitiever en verkleinde het gat met zijn teamgenoot. We twijfelen er niet aan dat Jacques het BMW Sauber F1 Team sterker zal maken.”

Villeneuve zelf is natuurlijk erg tevreden. “Tussen 1999 en 2004 heb ik de moeite gekend om een nieuw team op te starten, maar ik schrik nooit af van een uitdaging. Sauber was al een goed team en nu hebben we de technische kennis van BMW achter ons staan. Ik zal er alles aan doen om het BMW Sauber F1 Team succesvol te maken.”

Villeneuve woont niet toevallig in het Zwitserse stadje Villars, vlakbij de fabrieken van Sauber. De Canadees debuteerde in 1996 bij Williams-Renault en werd meteen tweede in de eindstand, nadat hij zijn ervaren teamgenoot Damon Hill het knap lastig had gemaakt voor de strijd om de titel. Een jaar later, slechts zijn tweede seizoen in de Formule 1, werd hij wereldkampioen. In 1999 richtte hij samen met zijn vriend en manager Craig Pollock het B.A.R.-team op uit de restanten van Team Tyrrell en bleef tot eind 2003, met twee podiumplaatsen (Spanje en Duitsland 2001) als beste resultaat. Eind 2003 werd hij door David Richards aan de deur gezet, en eind 2004 viel hij drie races in bij Renault voor de ontslagen Jarno Trulli. Vorig seizoen ging hij aan de slag bij Sauber-Petronas.

Jacques Villeneuve begint volgende maand aan de wintertests in de nieuwe wagen, Nick Heidfeld is al sinds maandag in de interimwagen (Sauber C24b) aan het testen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter