Na drie lange weken mogen de heren weer het gas instampen. De teams hebben de korte rustperiode gebruikt om tot bezinning te komen, getuige de vele kleine wijzigingen aan de auto’s.

Hoewel de grote updates pas in Spanje komen, gaat Williams de vrijdagtraining gebruiken om wat kleine aanpassingen te testen. Tussen de Grands Prix van Maleisië en China hebben zowel Bottas als teamgenoot Pastor Maldonado de fabriek bezocht om wat problemen door te spreken.

Tevens reden de twee een paar sessies in de simulator, om aan te voelen hoe de wijzigingen en update’s aanvoelen.Tot het zover is [in Spanje, FR] doet Williams het met kleine updates, zoals een nieuwe voorvleugel en andere details voor China.

Zo ook bij Ferrari, welk een hoeveelheid updates bij zich heeft! We sommen op: voorvleugel, achtervleugel, bodywork, aanpassing aan de achterophanging, brakeducts, aanpassingen aan de uitlaten en de vloer.

De Italianen zetten alles op alles om met goede resultaten uit Shanghai te vertrekken. Er ligt dan ook veel werk voor de boeg voor de mannen in het rood.