Patrick FriesacherPatrick Friesacher: “De start was niet zo slecht, in de openingsronden kon ik voor Christijan blijven en Monteiro volgen, maar toen ik uit de eerste bocht wegaccelereerde was het net alsof er iets afbrak. In het algemeen voelde de wagen goed aan, maar we moeten nog wat meer neerwaartse druk vinden. Hieraan zullen we werken tijdens de tests in Mugello komende week.”

Christijan Albers: “Het belangrijkste is dat we enkele raceronden konden rijden vandaag en we leerden veel over de nieuwe wagen. Gedurende de eerste stint had ik heel veel overstuur, maar jammer genoeg was er een lek in de versnellingsbak waardoor ik niet meer verder kon. Ik wou dat we een beter resultaat konden neerzetten voor al diegene die er zoveel werk hebben ingestoken, maar dat was niet mogelijk dit weekend. We zien wel wat het wordt in Barcelona.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter