Giancarlo Fisichella Een lach en een traan bij Renault. Enerzijds won Alonso opnieuw de race, maar anderzijds moest Fisichella de race weeral staken.

Giancarlo Fisichella:“Ik weet echt niet wat er gebeurde dezen amiddag. Ik maakte een goede start en ik was veel sneller dan Heidfeld, dus reed ik gewoon achter hem en wachtte op de pitstops. Toen ik door Bocht 2 ging verloor ik de achterkant en spinde ik in de omheining. Dit is duidelijk een enorme teleurstelling want vandaag hadden we de snelheid voor punten.”

Fernando Alonso: ” Ik denk dat dit mijn beste overwinning in de Formule 1 is tot nog toe, want dit was anders dan de anderen. Ik had geen voorsprong om wat conservatiever te rijden, ik wist dat Micha�l me inhaalde en dat beterekende dat ik gedurende de hele race snel moest zijn. Uiteindelijk ging het allemaal perfect en het was erg dicht bij elkaar in de laatste ronden, maar ik was 99% zeker dat hij me hier in Imola niet zou kunnen inhalen. De wagen was goed, maar deze race was de eerste keer dat ik meer dan drie rondjes voluit ben gegaan want we gingen erg voorzichtig om met de motor: we zochten de juiste set-up, en elke ronde opnieuw waren we verbaast hoe de wagen veranderde. Ik verloor op het einde van de race grip maar we hebben goed genoeg gewerkt voor de overwinning te behalen. Drie zeges op rij is een fantastische ervaring, en ik kijk heel erg uit naar Spanje; het wordt ��n groot feest voor iedereen, en ik geloof best dat we opnieuw voor het podium kunnen gaan.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter