Michael Schumacher is na de GP van Australi� onmiddellijk afgezakt naar Maleisi� om zich voor te bereiden op de warmste race van het seizoen. Volgens de wereldkampioen heeft hij zich goed kunnen ontspannen en is hij zijn DNF van in Melbourne al helemaal vergeten. Vlak voor de GP van Maleisi� nam de Duitser even de tijd om te antwoorden op enkele vragen van de pers.

“Ik ben het al vergeten toen ik uit de paddock wandelde. Ik denk nog altijd dat het een raceincident was en kan niet geloven dat de media er nog altijd over bezig zijn. Zeker omdat er nog zo veel andere interessante onderwerpen waren in Melbourne, het lijkt wel dat als ik niet win ik nog steeds in het nieuws ben.”

Zowel hij als teammaat Rubens Barrichello rijden in Maleisi� nog steeds rond in de F2004M, een wagen waarvan Schumacher veel minder had verwacht.

“Ik had nooit verwacht dat we zo competitief zouden zijn in Melbourne. Ik denk zelfs dat we zonder de ongewone kwalificatie hadden kunnen meestrijden voor de overwinning. Maar vroeger viel het voor dat we veel voordeel hadden in Melbourne maar dat we hier in Maleisi� met minder tevreden moesten zijn. Ik verwacht dus een moeilijker weekend.”

Maar wanneer kunnen ze dan beschikken over de F2005?

“Als de wagen klaar is kunnen we hem gebruiken. Voor we de wagen voor het eerst getest hadden dachten we aan Barcelona, maar de ontwikkeling is goed verlopen en als onze tests in Mugello na deze race even goed zijn, dan kunnen we misschien de wagen nog voor de GP van Spanje inzetten.”

Wat denkt Schumacher eigenlijk van de kritiek op het nieuwe kwalificatiesysteem?

“Laat ik daar op antwoorden met een vraag. Kan je mij een oplossing aanreiken waar iedereen tevreden mee kan zijn? Het is waar dat er de laatste jaren veel regels zijn veranderd en ik denk dat het grootste probleem bij de constante wijzigingen ligt.”

De andere teams lijken wel een pakt te hebben gesloten om Ferrari van zijn voetstuk te halen, wat denkt hij daarvan?

“Dat is normaal in elke sport. Als je een team of rijder hebt die dominant is, dan zijn er twee oplossingen. Jezelf verbeteren, wat niet simpel is. Of de tegenstand verzwakken. Ik vind er niets raars aan.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter