Het Toyota team heeft 3000 flesjes water in de koelers staan voor de GP van Maleisi� om te kunnen werken met temperaturen van 39� en meer. Jarno Trulli had tijdens de tweede sessie een probleem met de elektronica, desondanks kon hij toch een elfde tijd neerzetten na 20 rondjes.

“Deze morgen heb ik slechts enkele rondjes afgelegd om de motor te sparen omdat ik al veel had gereden in Melbourne. Tijdens de tweede sessie had ik een probleem met de elektronica, en toen ik op de baan was had ik veel last van verkeer waardoor het moeilijk is om te zeggen waar we juist staan. Als ik kijk naar de tijden van Ralf en Ricardo dan lijkt het wel positief te zijn.”

Ralf Schumacher liet even het potentieel van de TF105 zien door tijdens de tweede sessie de vijfde tijd op de borden te zetten. Ralf werkte aan de banden en een basis setup voor het weekend.

“Ik denk dat we een redelijke eerste dag achter de rug hebben. We hebben alles afgewerkt wat we gepland hadden en hebben een bandenkeuze kunnen maken. Ik ben zeer blij met de balans van de wagen al zijn er nog een paar plaatsen waar we nog aan moeten werken. Ik denk dat we vrij competitief zullen zijn dit weekend.”

Ricardo Zonta mocht vandaag het merendeel van het werk voor zich nemen. In totaal legde hij 47 rondjes af en zette hij de snelste tijd van de dag neer: 1:34.092.

“Ik hou om op dit circuit te rijden, maar het vraagt zoveel van de wagen en de rijder. We hebben veel gewerkt tijdens de langere runs en hebben een bruikbare vergelijking gemaakt tussen de bandensoorten. Op het einde van de tweede sessie had ik nieuwe banden en het is spijtig dat er een gele vlag was in de laatste sector, anders had ik gemakkelijk de tijd van vanmorgen kunnen evenaren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter