Tegen alle verwachtingen in lijkt het goed te gaan met Ferrari. Het team staat op een derde en vierde plek na de beide McLarens. Er heerst dan ook voorzichtig optimisme in de pitbox van de Scuderia, en opluchting dat Ralf Schumacher zonder al te veel erg uit zijn wagen kon kruipen.

Alles ging vrij goed vandaag en we waren in staat om een probleem met de balans van deze morgen op te lossen.” Zei Michael Schumacher. “We staan er goed voor, voor een vrijdag. Zeker als je het vergelijkt met de prestaties in Canada een week geleden. Het baanoppervlak lijkt veel gelijker nu het vernieuwd is. Zeker het gedeelte aan de startfinish lijn. We moeten nu afwachten en zien wat we kunnen doen tijdens de kwalificaties, het is trouwens goed dat ik mijn rondje op het einde kan afleggen. En Ralf, ik kwam net terug naar de pits toen het gebeurde dus ik was blij dat ik hem uit de wagen zag stappen. Ik ben blij dat hij niets heeft en dat de aanpassingen waar we vorig jaar om vroegen zijn doorgevoerd.”

Ook Rubens Barrichello deelt de voorzichtig optimistische houding van Michael Schumacher.

“Het is al lang geleden dat we nog zo’n goede vrijdag hebben gehad. Ik ben blij met de set-up, de balans en de Bridgestone banden. We lijken veel competitiever dan op andere races. Er is nog veel werk aan de winkel om dit niveau vol te houden tot in de kwalificaties. Ik hou van dit circuit en de atmosfeer is hier zeer relax. We hebben geen problemen gehad vandaag en daardoor konden we ons programma afwerken. Michael en ik draaien dezelfde rondetijden, ook al zitten we op een andere set-up. We hebben hier in het verleden goed gepresteerd en hopen dat dit zich dit weekend verder zet.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter