We zijn nog lang niet aan het begin van het nieuwe race seizoen in de F1 maar diverse teams trainen, trainen veel. Hier en daar wordt jong talent een kans gegund en verder zien we veel bekende gezichten, race coureurs en test coureurs zullen we ze maar noemen.

Vorlopig stel ik vast:

Davidson van BAR Honda is nog steeds een snelle coureur. Sato kan van hem waarschijnlijk net zo veel leren als van Button. Button heeft dan weer meer race ervaring en presteert goed in race situaties, maar goed, als we het geld buiten beschouwing laten zou Davidson bij BAR waarschijnlijk (nog) beter presteren dan Sato.

Massa is volwassen geworden. Het feit dat hij recentelijk bijna gelijktijdig voor zowel Ferrari en Sauber test heeft al aardig wat speculaties doen ontstaan, maar hij presteert zowel in de Ferrari als in de Sauber naar behoren. Ik ben blij dat hij voor de F1 bewaard is gebleven. Ik herinner me nog zijn gedurfde inhaalmanoeuvres in zijn eerste (bij Sauber mislukte) F1 jaar. Wordt hij de opvolger van Rubinho ? Persoonlijk denk ik dat Ferrari een aantal knapen op hun lijstje hebben staan; wat denken jullie van Button, Massa, Montoya (de ouwe Enzo hield altijd wel van flamboyante coureurs), Webber en last but not least Alonso ?!

Verder hebben we bij Ferrari nog niet veel ervaring kunnen opdoen met een aantal nieuwe rijders, maar vlak volgens mij Frank Montagny, de testrijder van Renault, niet uit. Hij is al een aantal maal sneller dan Alonso bij het testen in de afgelopen tijd…

Klien bij Jaguar presteert voor het moment “net zo goed” als Wilson. Wat erop duidt dat Pizzonia, Wilson en Klien waarschijnlijk van hetzelfde kaliber zijn, maar dat Mark Webber echt een beregoede coureur is !

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter