Mosley wants licence points sytem for 2004
Max Mosley, FIA president, heeft zijn plannen onthuld om het strafsysteem tijdens de races ingrijpend te veranderen. Dat schrijft Autosport magazine  deze week.
Mosley vertelde dat hij de veranderingen volgend seizoen al wil doorvoeren. Hij lanceerde het idee wegens het groeiend aantal klachten over de manier waarop de huidige straffen worden uitgedeeld voor incidenten. Denken we dan terug aan Indianapolis…

In plaats van drive-through penalty’s uit de delen in het midden van de wedstrijd – en zo de wedstrijd van de bepaalde racer ru�neren – wil Mosley een systeem met waarschuwingen en punten introduceren. Bij een bepaald aantal zal de coureur dan voor een race geschorst worden.

Belangrijker is dat de beslissing nu niet meer gemaakt hoeft te worden tijdens de race, waar de stewards niet altijd alle informatie ter beschikking hebben om een correcte sanctie te geven.

Als het plan door de teams wordt aangenomen, kan de FIA na de race de rijder(s) in kwestie ondervragen en de technische data analyseren vooraleer een beslissing te nemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter