In de Formule 1 rangen werd er gereageerd met ongeloof toen Renault begin december 2002 bekendmaakte dat het koos voor de twee uren training op vrijdag tijdens het GP weekend, ipv te kiezen voor de normale trainingsessies tussen de GP’s door. Het volgde hiermee de kleine teams Minardi en Jordan, maar ondertussen heeft ook Jaguar zich aangemeld als vierde team voor de vrijdagsessies. Toyota en Sauber twijfelen nog, maar hebben nog tot 28 februari de tijd om van idee te veranderen.

De redenering van Renault houdt in elk geval steek, en Mike Gascoyne is onverdeeld positief.


Mike Gascoyne, technisch directeur bij Renault :

”  Eigenlijk, was het een maatregel om de kleinere teams te helpen kosten te besparen, zo zouden die niet zo nodig een testteam moeten onderhouden. Op vrijdag krijgen we nu het voordeel om twee uur lang op het circuit te racen om zogezegd perfect te acclimatiseren. Dit compenseert het feit dat we een appart testteam niet zo nodig de helft van Europa moeten laten testen.”

Als je alles mooi in beschouwing neemt, valt er nog meer aan voordelen op te rapen. De teams kunnen onbeperkt testen tot net voor de GP van Australi�, daarmee staan ze nog op gelijke voet met de anderen.

Lees in de nieuwe feature wat de uiteindelijke voordelen zijn voor teams die kozen voor de twee uren training op vrijdag.

By peter