De voorbije week heeft het Toyota team gewerkt aan hun TF104 op het HTTT circuit te Paul Ricard. Alle vier de rijders werden gecontacteerd: Cristiano da Matta, Olivier Panis, Ricardo Zonta, en Ryan Briscoe waren in actie voor een private testweek.

Om in goede vorm te zijn tijdens de eerste race in Melbourne op 7 maart deed het team een volledige racesimulatie. Ze volgden het volledige schema met testsessies en kwalificaties en een race van 75 ronden.

Om een intensive testweek af te sluiten besloot het team om te rijden op een nat circuit. Dit gebeurde in samenwerking met bandenfabrikant Michelin.

” De tests op deze natte baan waren perfect en gaven ons de resultaten die we verwachtten”, zei Pierre Dupasquier. “De wintertemperaturen maakten de test wat moeilijker doordat we met de intermediate banden aan het testen waren.  “

Toyota maakte ook van de gelegenheid gebruik om een reclamespot te filmen voor hoofdsponser Panasonic en Toyota.

 

Team manager Ange Pasquali gaf commentaar,

” De vier intensive testdagen op het circuit van Paul Ricard waren zeer succesvol voor het team. Dankzij de uitgebreide technologische infrastructuur konden we in zeer goede condities testen en zelf een volledig Grand Prix weekend organiseren. De weersomstandigheden waren zeer goed met blauwe wolken en temperaturen die schommelden tussen 8�C en 18 �C. Hierdoor konden we een goede test afleggen op een natte baan en een zeer natte baan dankzij het goede afwateringssysteem van het HTTT circuit. Doordat we de kans niet hadden om dit op andere circuits uit te voeren hopen we dat we nu een voorsprong hebben opgebouwd tegenover de andere teams.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter