Er zijn deze winter een aantal aanpassingen gebeurt wat rijders en banden betreft. Wij geven U alles nog eens op een rijtje.

BAR:

Het grootste verlies voor de Formule 1 was ongetwijfeld Jaques Villeneuve die ontslagen werd bij BAR. De grootste reden was dat hij iets teveel van het budget van BAR vroeg. Nu Villeneuve vertrokken is kan het team hun geld investeren in de ontwikkeling van de wagen. En dat lijkt nu hun vruchten af te werpen. De vervanger van Villeneuve wordt Takuma Sato die het ongetwijfeld ook goed zal doen in de BAR 006. Tevens is BAR overgestapt van bandenfabrikant Bridgestone naar Michelin. Of dit een goede beslissing was zullen we komend seizoen gauw te weten komen.

Jaguar:

Ook bij Jaguar zijn er veranderingen gebeurd. Wilson werd eind vorig seizoen ontslagen wegens slechte prestaties. Zijn vervanger wordt Christian Klien. Of hij Webber kan volgen zal nog moeten blijken. Het team is alvast enthousiast over de jonge nieuweling.

Sauber:

Sauber kent de terugkomst van de Braziliaan Felipe Massa. Hij werd door Sauber terug aangenomen na een jaartje testen bij Ferrari. Ook doet Sauber dit seizoen beroep op Giancarlo Fisichella die zijn plaats inruilde met Nick Heidfeld.

Jordan:

Jordan heeft twee compleet nieuwe rijders in loondienst. Ze doen beroep op de Duitser Nick Heidfeld, die van Sauber komt, en op nieuwkomer Giorgio pantano. Deze week mocht Pantano voor het eerst met de Jordan testen en er werd ook bevestigd dat hij de tweede rijder zou worden. Firman werd aan de deur gezet.

Minardi:

Ook Minardi moet het net als bijna elk jaar met twee compleet nieuwe rijders stellen. Kiesa werd de deur aangewezen en Verstappen stapte uit eigen wil op. Ze werden vervangen door hun vroegere testrijder Bruni en door Baumgartner die vorig jaar de Grote prijs van Hongarije reed voor het Jordan team.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter